Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Φιλοθέου - μέρος δεύτερο : Αντώνιος μοναχός


Ο μοναχός που ανέφερα στη προηγούμενη ανάρτηση, λέγεται Αντώνιος. Για μένα είναι ένας σημερινός Παπαφλέσσας . Πρέπει να δείτε τη μορφή και την ένταση των χαρακτηριστικών του όταν μιλάει για την Ελλάδα . Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα από το ότι αισθάνομαι τυχερός που τον γνώρισα.
Λίγο πριν αναχωρήσουμε από την σκληροπυρηνική μονή Φιλοθέου (θα έλεγα συγκριτικά με τη Ιβήρων) και οι δύο μοναχοί που συμπτωματικά λέγονται Αντώνιοι, μας έδωσαν ευλογημένα εικονίσματα ( τα οποία μαζί με του Παϊσίου, βρίσκονται από τότε πάντα πάνω μου) , από ένα μπουκαλάκι ευλογημένο λάδι κατά την λειτουργία της Παναγίας Γλυκοφιλούσας που προηγήθηκε και την οποία προσκυνήσαμε μαζί με σειρά Αγίων λειψάνων και μέρους του Τίμιου Σταυρού που φυλάσσονται στη Μονή.
Οι εκπλήξεις όμως συνεχίστηκαν όταν ο Αντώνιος μοναχός με πλησίασε και δίνοντάς μου ένα cd, με παρακάλεσε να διαδώσω την θαυματουργή εικόνα "Ρίζης του Ιεσσαί" καθώς και την ιστορία της, που βρίσκονται στο εν λόγω cd. Η εν λόγω εικόνα είναι η αναρτημένη . Μπορείτε εννοείται να την κατεβάσετε και να την τυπώσετε γιατί κατά τα λεγόμενα του Αντωνίου μοναχού : και τα αντίγραφα της, έχουν θαυματουργές ιδιότητες!. Σημειώστε πως η εικόνα προέρχεται από οικογενειακή του ιστορία (βρίσκεται κι αυτή στο cd) και θα την αναρτήσω αμέσως μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στοιχεία επισκέπτη